29-09-2017

Vanaf 1 juli 2017 is Alexander Thomassen bij FBM begonnen en voelt zich nu al helemaal thuis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ik ben thuis bij FBM!

 

Worden wie je bent

Het motto van de Vrije School waar mijn dochter op zit. Maar die wijsheid geldt niet alleen voor kinderen. Wie ben je diep van binnen? En op welke manier ga je jezelf laten zien in deze wereld? Drie jaar geleden ontstond bij mij het gevoel dat wat ik doe geen goede afspiegeling meer is van wie ik ben. Dat besef werd het startsein van de zoektocht naar mijn “purpose”.

 

Ik kijk terug op een geweldige loopbaan bij ING. Ik heb altijd bijzondere dingen gedaan en met fijne collega’s gewerkt. Nieuwe teams opgericht, nieuwe producten bedacht, boeiende workshops gegeven, inspirerende klanten ontmoet en uitdagende (corporate finance) transacties begeleid. En altijd mogen werken voor mijn doelgroep: familiebedrijven. Maar toch, de laatste jaren ontbrak er iets.

 

Van bedrijf naar familie

Ik wou verder gaan, dieper gaan met mijn klanten. Niet alleen zakelijk in gesprek komen met de bedrijfsfamilie, maar ze helpen met hun privé familiekwesties. Niet alleen het begeleiden van de zakelijke familieoverdracht maar ook het oplossen van een familieconflict, het coachen van een familielid of het voorzitten van een beladen familieoverleg. En waarom? Omdat ik dat nu eenmaal ben.

 

Toen ik een familieondernemer sprak over mijn ambities zei deze: “Dan moet je weg bij de bank, dat past daar niet”. Ik wist dat hij gelijk had: mijn toekomst lag elders. Twee jaar geleden had Stefan Antonissen van Financieel Bedrijfsmanagement (FBM) in Nieuwegein mij gebeld om een kop koffie te drinken. Ik ken Stefan nog goed uit mijn CenE tijd. Nu was het tijd om te schakelen. En sinds 1 juli werk ik na bijna 23 jaar bij ING als associate partner bij FBM met als expertise familiebedrijf & bedrijfsoverdracht.

 

Trusted Advisor

FBM is een financieel advieskantoor met 27 jaar historie, een goede reputatie en een grote klantenkring. Wat mij aanspreekt is dat FBM veel familiebedrijven als vaste klant heeft die gebruik maken van (duurzaam) financieel advies. Mijn collega’s zijn oprecht trusted advisor van hun klant. FBM gaat voor de lange termijn relatie en niet voor de snelle deal. En dat past bij mij.

 

Wat voor vader wil ik zijn?

Worden wie je bent. Zo gemakkelijk als ik het hier opschrijf ik het niet gegaan. Ik heb er jaren over gedaan om uiteindelijk de knoop door te hakken en het avontuur aan te gaan. Een gevecht tegen angst, zorg en twijfel. Met hulp van coaches en trainers. Loskomen van wat gewoon was geworden, maar van binnen niet meer goed voelde. Uiteindelijk gaven mijn kinderen de doorslag. Wat voor vader wil ik voor hen zijn? Iemand die durft te gaan voor zijn “life purpose” of iemand die uit angst voor zekerheid kiest?

 

Uiteindelijk viel er niets meer te kiezen. Je kunt toch niet tegenhouden wie je bent.

Bedankt voor jullie vertrouwen en graag tot ziens.

Alexander

 

PS Meer weten? Of even bijpraten? Kom eens langs in Nieuwegein, je bent meer dan welkom! #familiebedrijf #overnames #family business #bedrijfsoverdracht

21-09-2017

FBM bemiddelt bij overname Van Jaarsveld Tuinen

"Van werknemer naar ondernemer is een grote stap, waar wel wat lef voor nodig is, maar bij de bedrijfsovername heb ik veel gehad aan de adviezen van Albert van lunteren van FBM Financieel Bedrijfsmanagement uit Nieuwegein."

Financieel Bedrijfsmanagement (FBM) heeft Hilbert van Rijn succesvol begeleid bij de overname van Van Jaarsveld Tuinen. Wilt u het hele artikel lezen? kijk dan op http://epal.bdumedia.nl/houtensnieuws/20170920/#page/47

14-09-2017

FBM begeleidt overname 50e dealerbedrijf

FBM deelt graag met u het heugelijke feit dat we de opdracht hebben gekregen voor de begeleiding van de overdracht van het 50e dealerbedrijf.

 

FBM heeft zich in de afgelopen 20 jaren gespecialiseerd in de begeleiding van dealerbedrijven op financieel gebied. Onze kernactiviteiten hierin zijn financiële structurering, financieringstrajecten en bedrijfsovernames.

 

Mede door de ontwikkeling van de markt en de initiatieven van de importeurs vinden er, na een dip gedurende de crisis, weer veel bedrijfsoverdrachten plaats. Het aan- of verkopen van een bedrijf is een zorgvuldig proces niet alleen financieel technisch maar ook zeker emotioneel. We moeten helaas constateren dat bedrijven vaak onvoldoende zijn voorbereid op een overname. Goede voorbereiding en zorgvuldige uitvoering van het hele proces is een voorwaarde voor succes.

 

Naast algemene kennis van bedrijfsovernames is branchekennis een must. Iedere branche heeft zijn specifieke mogelijkheden maar ook zijn valkuilen. FBM kent die als geen ander.

29-06-2017

Compensatie voor swaps: hoe zit dat?

 

Banken verkochten in de jaren 2005-2009 rentederivaten zonder moeite. Nu is er een herstelkader opgesteld om benadeelden te compenseren.

Onze collega Wim Manders gaat in de BOVAGkrant van juni in op dit onderwerp. Wilt u weten wat er is gebeurt met de derivaten en welke risico's over het hoofd zijn gezien? Lees dan het artikel:

 klik hier

Nieuwsarchief